Sürelim Motorları Uzun Yollara Diye Çıldıranlara Tavsiyeler

Özgürlüğün tadını ikiye katlayan, rüzgarı hisseden ve gönlünce gezen motosiklet aşıklarına imrenmişimdir hep. Özerkliğini ilan etmiş insanlar nitekim kendileri. Tabii sahnenin görünen yüzü böyle. Bir de ihmal edilmemesi gereken arka yüzü var; motosikleti yola hazırlamak gibi. Özellikle, motosiklet ile uzun yola çıkmayı düşünüyorsanız kendinizden önce motosikletinizi yola hazırlamalısınız.

uzun yolda motor

* Motosiklet ile uzun yola çıkmanın ilk şartı motosikletinizi iyi tanıyor olmak. Ki bu motosiklet aşıkları için zaten çoktaaan gerçekleşmiş bir durum. Çıkarabileceği kronik sorunlar varsa bir kaç kontrol ile halledilebilir. Bir de uzun yol için bazı yenilemeler gerekecektir. Örneğin; soketten su girme ihtimali varsa, soketinizi silikonlayabilirsiniz.

* Yolunuz uzun ise eski lastiklerinizi uzun ömürlü lastiklerle yenilemenizde fayda var. Eskileri dönüşte kullanmak üzere evinizde bırakabilirsiniz.

* Yol uzun olacağından buji, ön arka fren balatası, arka dişli takozları, zincir dişli seti gibi sarf malzemelerinizi yola çıkmadan önce yenileyin. Ayrıca ön/arka teker, gidon ve salıncak rulmanını kontrol edip yağlayın.

* Sonradan taktığınız ve yenilediğiniz her şeyi yola çıkmadan önce bir test sürüşü yaparak deneyin.

* Somun ve civataları kontrol ederek doğru torkla sıkıştırın. Aksi takdirde yoldayken düşebilir ve kırılabilirler. Ayrıca yoldayken de civataları kontrol edin ara ara. Çünkü titreşimli, fazla engebeli yollarda titreşimden dolayı gevşeyebilirler.

* Ayrıca önden çok rüzgar alıyorsanız uzun bir cam ile bunu engelleyebilirsiniz. Yolunuz uzun olacağı için rüzgarın sürekli yüzünüze çarpması bir süre sonra rahatsız edici olabilir.

* Gideceğiniz yer ve mesafeye göre değişmesi gereken yağ, zincir, hava filtresi, buji, lastik, balata, gibi parçaları öğrenin.

* E tabii bir de totonuzun rahatlığı önemli. Airhawk hava destekli sele pedi koltuk rahatlığı için yararlı diyorlar. Denemekte fayda var.

motor uzun yol

Yanınıza alırsanız faydasını göreceğiniz aksesuarlar ise kısaca aşağıdaki gibi:

Elcik Koruma: Motorunuz devrildiğinde veya düştüğünde manetlerinizi korumak için gerekli.

Elcik Isıtıcı: Soğuk ve yağışlı havalarda elinizi ısıtmak için ideal.

Karter Koruma: Motorun alt kısmını ve karteri korumak için gerekli.

Arka ve Orjinal Yan Çantalar: Yanınıza alacağınız malzemeler için ideal. Ayrıca motorunuza yükleme yaparken dengeli bir şekilde olmasına özen gösterin.

Çakmak Soketi: Yolda bir şeyleri şarj edebilirsiniz.

Akü Voltaj Ölçer: Taktığınız aksesuarların kullandığı enerjiyi görebilirsiniz.

GPS: Gitmek istediğiniz yere gitme noktasında oldukça işlevsel.

Eveet kontrol edilmesi gerekenler edildi, kontroller ve tamirler yapıldı, yanımıza alınması gerekenler alındı. O zaman sürelim motorları maviliklere…

 

Etiketler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.