Öğrenciler İçin Yurt Dışı Tatili Tavsiyeleri

İçindeyken öyle gelmeyebilir ama bir insan hayatı boyunca en çok boş zamana öğrenciyken sahiptir. Bu yüzden özellikle gezip görmek istediğiniz yerleri asla ama asla okul sonrasına ertelemeyin. “Zaman çok ama para yok” da iyi bir bahane değil artık. Dünya öğrenciler için fırsatlarla dolu. Hayatınızda sürprizler yok. Her şeyiniz planlı. Okul ne zaman açılıyor ne zaman kapanıyor, sınavlar ne zaman hepsi yılın başından belli. Bu yüzden uçak biletinizi alırken de rahat davranabilirsiniz. Her şey harçlık biriktirmeye ve hedef odaklı gidip her ay biriktirdiğini parayı dövize çevirmeye bakar. Bir de tabii ki vizesiz seyahat etmeye… Hadi şimdi adım adım gidelim ve öğrenci başınıza bir yurt dışı seyahatini nasıl planlamalısınız ona bakalım:

ogrenci-yurt-disi-tatili-vizesiz2

  1. Zaman

Her şeyiniz planlı dedik ama şapkadan ne çıkacağını bilemediğiniz durumlar da olabilir. Mesela sürpriz bir dersten bütünlemeye kalabilirsiniz, hatta yaz okuluna bile kalabilirsiniz. Bu nedenle okulunuzun akademik takviminin yanı sıra notlarınızı da göz önünde bulundurarak seyahat tarihlerinizi belirleyin. Ekonomik bir yurt dışı seyahatinin birinci kuralı her zaman erken hareket etmektir bunu unutmayın.

  1. Para, para, para

Ayın 29 gününü fakir, 1 gününü zengin geçirdiğiniz için öğrenci değil misiniz zaten? Bir parça simitle karnınızı doyurabilir, bir yerden bir yere otostop çekerek gidebilir, tren istasyonunda sabahlayabilirsiniz. Ama yine de kendinizi garantiye almak en güzeli, en azından yurt dışı seyahatine çıkmışken. Gideceğiniz ülke, şehir hakkında önceden küçük bir fiyat araştırması yapabilirsiniz, lüks konaklamalar yerine hostelleri, pahalı restoranlar yerine market atıştırmalıklarını seçebilirsiniz. Paranızı doğru yerlerde kullanarak harika bir seyahat deneyimine sahip olabilirsiniz. Büyüklerimizin bir öğüdü vardır hani, “Cüzdanının köşesinde unuttuğun, zor zamanlarında kullanacak kadar paran olsun” diye. Heh işte o öğüt, seyahatiniz için olmazsa olmazlardan.

  1. Güvenlik

Her şeyin başı sağlık deriz, deriz de güvenlik olmadan sağlık olur mu? O yüzden bize kalırsa her şeyin başı güvenlik. Bu nedenle kalacağınız yerin adresini ailenize ve yakınlarınıza mutlaka verin. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız illa ki gezicem derdine düşmek yerine, iyi olduğunuzdan emin olana kadar dinlenin ve sonra yola koyulun. Değerli eşyalarınızı yanınıza almayın ve yanınızda çok fazla nakit taşımamaya dikkat edin. Gittiğiniz yerdeki polis, hastane gibi önemli yerlerin adreslerini ve telefon numaralarını bir yere not edin. Tanıştığınız kişilere karşı mesafenizi koruyun ve bilinçli yaklaşın.

  1. Yerel Takılın

Hosteller turistler tarafından en çok tercih edilen konaklama yerleri. Sizin gibi birçok kişi var, onlarla tanışabilirsiniz belki de gittiğiniz yer hakkında sizden daha çok şey biliyorlardır. Ayrıca hostel sahibinden, çalışanlarından en meşhur kafeleri, mekanları, ucuz konserleri, festivalleri öğrenebilirsiniz. Unutmayın ki yerlilerden alacağınız bilgiler en gerçekleridir.

  1. Hisleriniz Değerli

Her zaman harika vakit geçireceksiniz diye bir koşul yok her an beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Sinirlenmek yerine kendi kendini sakinleştirmeye çalışın. Öfkeyle kalkıp zararla oturmak yerine, olan olmuş sonrasında ne yapmalı onu düşünün. Ne de olsa ahlamak vahlamak hiçbir şeyi düzeltmiyor. Seyahatinizin en güzel anlarını böyle heba etmek yerine mantıklı olmaya çalışın, bu sayede yaşadıklarınızı ileride gülümseyerek hatırlayabilirsiniz.

  1. Saygı Duyun

Gideceğiniz yerin kültürünü, insanlarının görüşlerini araştırın. Belki de hiç bilmediğiniz adetleri vardır, sıradan bir el hareketi onlar için çok kötü anlamlar taşıyor olabilir. Bunları önceden öğrenip seyahatinizde de ona göre davranırsanız, hiç problem yaşamadan harika vakit geçirebilirsiniz.

  1. Detaylar Önemli
  • Yanınıza alacağınız eşyalarınız az olsun öz olsun. Gerçekten ihtiyacınız olabilecekleri yanınıza alın sadece.
  • Enerjiniz bol dedik. E o zaman yürüyün! Taksiye para vermek yerine toplu taşımayı kullanın. Bir şey satın alırken öğrenci indirimi olup olmadığını mutlaka sorun.
  • Yağmurluk, çakı, küçük bir ilk yardım kutusu sizin en büyük kurtarıcılarınız olabilir.
  • Çantanızda mutlaka açlığınızı yatıştıracak atıştırmalıklarınız olmalı, bir öğününüzü sandviç yiyerek geçiştirebilir, bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Wi-fi üzerinden sevdiklerinizle haberleşebileceğiniz birçok program var bunları indirirseniz yurt dışında iletişim masraflarınızı da büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
  • Girişte ücret istemeyen müzeleri, mekanları, parkları araştırın, onlara öncelik verin.
  • Erken kalkan yol alır. Seyahat fırsatı elinize sürekli geçmiyor. Bu nedenle zamanınızın kıymetini bilin, her anınızı bol bol değerlendirin.
Summary
Yazı
Öğrenciler İçin Yurt Dışı Tatili Tavsiyeleri
Açıklama
İçindeyken öyle gelmeyebilir ama bir insan hayatı boyunca en çok boş zamana öğrenciyken sahiptir. Bu yüzden özellikle gezip görmek istediğiniz yerleri asla ama asla okul sonrasına ertelemeyin.
Yazar
Etiketler

“Öğrenciler İçin Yurt Dışı Tatili Tavsiyeleri” için bir cevap

  1. Akdjdha diyor ki:

    Hepsi iyi hoş da neden gidilebilecek yerler yok? Bende sayfayı açarken umutlanmıştım. 😐

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.