• Ülke: Katar
  • Şehir: Doha
  • SEN DE Paylaş
  • 31 Ekim 2016

Geçtiğimiz bayram tatilinde yine keşif için yollardaydık, biliyorsunuz. Durağımız da Katar’ın başkenti Doha’ydı. Doha uçak biletimi Pegasus’tan alıp 11 Eylül 2016 tarihinde Sabiha Gökçen’den PC 602 nolu uçuşuyla birlikte Hamad Uluslararası Havalimanı, diğer adıyla Yeni Doha Uluslararası Havalimanı’na doğru yola koyuldum.

 

Havalimanına indikten sonra pasaport kontrolünde ülkeye 30 gün boyunca vizesiz giriş imkanına sahip oluyoruz. Tabii memur size ne kadar kalacağınızı, ülkeye geliş amacınızı soruyor ve dönüş biletinizi görmek istiyor. Çoğu vizesiz ülke, pasaport kontrolünde size böyle sorular yöneltiyor. Her zaman dediğimiz gibi, gitmeden evraklarınızın çıktılarını almalarınızı unutmayın.

Öncelikle havalimanındaki düzen sizi çok şaşırtacak. Uzun kuyruklara pek yer yok Doha’da ve hizmetten memnun olmanız için elinizden geleni yapıyorlar. Ülkede genellikle Endonezya, Hindistan, Sri Lanka gibi ülkelerden gelmiş insanlar işçi olarak çalışıyor.

 

Havalimanından çıktıktan sonra taksiye binip ulaşmak istediğiniz yere gidebilirsiniz tabii ama Doha’yı hakkıyla gezmek istiyorsanız size tavsiyemiz indiğiniz gibi hemen araç kiralamak olacak. Toplu ulaşım kültürü ülkede pek yok, taksi de bir zamandan sonra maddi-manevi yorucu bir seçim olabilir. Ülkede benzinin de oldukça ucuz olduğunu düşünürsek araç kiralamanın maddi açıdan çekinilecek pek yanı yok. Ben de havalimanına gelmeden önce araç kiralamıştım ve akşam 04.00 sularında havalimanına indiğimde yarım saatlik işlemlerden sonra dinlenmek için direkt olarak otelime doğru yola koyuldum. Otelim Adagio Aparthotel West Bay Doha şehir merkezine çok yakında olduğu için havalimanından yaklaşık yarım saat içerisinde ulaştım. Daha öncesinden Accor otellerinde konakladığım ve Le Club kartına sahip olduğum için rezervasyonumu booking.com üzerinden çok daha uygun fiyata olan Accor Hotels Türkiye sayfasından yapmıştım.  Hızlıca otele yerleşip küçük bir dinlenmenin ardından Doha’yı keşfe yola koyuldum.

Gökdelenleri, son model arabaları, yapay adaları, lüks yaşam tarzına hitap etmesiyle sayesinde adını sık sık duyduğumuz Doha, çağımızı yaşayan şehirlerden biri fakat bunun yanında Arap kültürünü yaşayan insanları da şehirde görmek mümkün. Bu nedenle Doha’ya batının ve doğunun harmanı desek abartmış olmayız. Sabah otelden çıktıktan sonraki ilk işim İzmir’deki Kordon’a benzeyen  “The Corniche” bölgesini 43 derecelik sıcakta gezmek oldu. Gün içinde 13.000 adım attığımı düşürseniz burayı ne kadar hızlı dolaştığımı tahmin edebilirsiniz 🙂

Farklı kültürleri yaşamayı ve yaşatmayı seven bir Arap Yarımadası şehri olan Doha’da gezilecek görülecek çok yer var. Şehrin simgelerinden olan ve birçok ülkeden toplanan eserlerin sergilendiği İslami Sanatlar Müzesi, şehrin geçmişine yolculuk yapabileceğiniz Eski Çarşı, İnci Anıtı, Doha Hayvanat Bahçesi, State Grand Cami gezip görmeniz gereken yerlerden sadece bazıları. Alışveriş merkezlerinden hiç bahsetmiyoruz bile. Doha tam bir alışveriş cenneti, bu durumu gondolla gezebileceğiniz ve dünyanın en ünlü markalarının bulunduğu alışveriş merkezlerinden ve alışveriş merkezlerinin doluluk oranından anlamak işten bile değil. Ben de ilk olarak İslami Sanatlar Müzesi‘ne doğru yola koyuldum.

Doha’da  bol baharatlı Orta Doğu Mutfağı hakim fakat bunun yanında dünya lezzetlerine de açık bir şehir Doha. Hint, Çin, İtalyan mutfaklarının en lezzetli tatlarını sunan restoranlar var şehrin merkezinde. Lüks hayata düşkün insanlar Katarlılar. Bu nedenle bazı restoranlarda çok uçuk rakamlarla karşılaşmanız mümkün.

Şehirde gece hayatının tadına bakacak pek çok mekan alternatifi mevcut ve bu mekanların çoğu otellerin içerisinde bulunuyor.

Sıcaktan pek haz etmiyorsanız açıkça söyleyelim ki Katar çok ama çok sıcak bir iklime sahip. Bu nedenle ülkeye gitmek için en ideal zaman aralığı ekim ve mart ayları arası.

Yazının çok yakında detaylı haline ulaşabilirsiniz 🙂 Keyifli okumalar.

Summary
Yazı
Katar - Doha / Güneşlenmeye Geldik!
Açıklama
Sıcaktan pek haz etmiyorsanız açıkça söyleyelim ki Katar çok ama çok sıcak bir iklime sahip. Bu nedenle ülkeye gitmek için en ideal zaman aralığı Ekim ve Mart ayları arası.
Yazar
Etiketler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.