Gezginlerin İşine Yarayacak 20 Mobil Uygulama

İnsan teknolojiyi en çok evinden uzaklaştığı zamanlarda bir nimet olarak görüyor. Neden? Çünkü hayatını kurtarıyor da ondan. Ya zaman kazandırıyor, ya masraftan kurtarıyor ya da daha iyi seçenekleri saniyeler içinde önünüze sıralıyor. Biz de tuttuk vizesiz gezenler için ekmek gibi su gibi birer nimet niteliğinde olan 20 mobil uygulamayı bir araya getirdik. Bu yüzden buradayız çünkü biz. Biz de nimetiz kendi çapımızda…

 

1. ForeverMap 2 – Worldwide Offline Maps and Online Maps

ForeverMap 2 dünyayı kapsayan bir harita, artık elinizde kocaman kağıt haritalarla dolaşmanıza hiç mi hiç gerek yok. Üstelik hem çevrimiçi hem de çevrimdışı haritaları kapsıyor, yani bütün ülkelerin haritalarına internete hiç ihtiyaç duymadan sahip olabilirsiniz. Size kalan sadece boş zamanınızda Wifi’den ülkeleri indir, kur ve rahatına bak! Daha da fazlası ForeverMap 2 dünyadaki binlerce yer hakkında ilginç bilgileri size sunan kapsamlı bir Viki-Seyahat rehberine sahip ve otomobillere, yayalara, bisikletlere rota gösteriyor.

forevermap22. Skyscanner

Skyscanner, milyonlarca uçuşu, oteli ve araba kiralama fiyatlarını karşılaştırmanıza olanak veren bir seyahat arama motoru. Bu uygulama nereye gitmeyi düşünüyorsanız düşünün, seyahatiniz için en uygun fiyatları bulacağınızın garantisini veriyor.

skyscanner

3. Hotel Tonight

Hotel Tonight kullanarak, en çok oy alan otellere son dakika indirimleriyle sahip olabilirsiniz. Ancak şöyle bir nokta var ki sadece bir hafta önceden rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Uzun zamandır planlanan aile seyahatleri için iyi bir seçenek olmayabilir belki de ama eğlence için, anlık karar verilmiş bir kaçış için mükemmel bir seçenek olduğu kesin!

hotel-tonight

 

4. Travel Math

Daha aklınızda ne yapacağınızı, nereye gideceğinizi tam kesinleştirmediyseniz; birkaç seçenek arasında kalıp elemeye ihtiyacınız varsa imdadınıza Travel Math yetişiyor. Artık sitelerde, forumlarda dolaşıp şuradan şuraya trenle, arabayla, uçakla vs. nasıl giderim diye tek tek yorum okumakla uğraşmanıza gerek yok. Bu uygulama sayesinde gideceğiniz yer ne kadar uzaklıkta, hangi araçla ne kadar sürer öğrenebilirsiniz, hatta uçuş bile aratabilirsiniz.

travel-math

 

5. Ship Mate

Uçsuz bucaksız maviliklerde yolculuk yapmayı seviyorsanız sizin uygulamanız Ship Mate! Seyahat edeceğiniz geminizdeki yolcularla iletişime geçebilir, rotanızdaki ilginizi çeken yerleri seyahat planınıza ekleyebilir, duracağınız yerlerdeki alışveriş yapabileceğiniz noktaları görebilirsiniz.

ship-mate

6. Triplt

Özellikle sık seyahat edenler için biçilmiş kaftan Triplt. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar yolculuklarını daha düzenli ve organize bir şekilde planlayabiliyorlar. Aynı zamanda kapsamlı özellikleriyle size kişisel asistanlık yapabilecek seviyede tasarlanmış. Çevrimdışı çalışma özelliğine sahip olan uygulama sayesinde yol tarifi alabilir, haritalara göz atabilir, hava durumu hakkında bilgi alabilir, Google Calendar hesabınız ile senkronize ederek kayıtlarınızı anlık olarak görebilir ve yaptığınız seyahat planlarını sosyal ağlar üzerinden paylaşabilirsiniz.

trip-it

7. Pack Point

Gideceğiniz yerde ne gibi aktiviteler var, hava durumuna göre neler yapabilirsiniz, nerede, ne yaparken, neye ihtiyacınız olur tarzı bütün sorularınızın cevapları Pack Point’te. Bebekle seyahatte yapılacaklardan iş gezilerine, bisikletten yüzmeye kadar pek çok şeyi bulabileceğiniz harika bir uygulama.

pack-point

8. Roomer

Hayatta her şey, her zaman planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Roomer’da insanların son dakikada iptal etmek zorunda kaldıkları oda rezervasyonlarını sizin çok daha ucuza devralabildiğiniz bir uygulama.

roomer

9. Jet Lag Rooster

Jet Lag Rooster sayesinde, uyku sorunu yaşamamanız, gideceğiniz yerde bitkin olmamanız için bir uyku planına sahip oluyorsunuz. Ayrıca size tavsiyelerde de bulunuyor. Artık jetlag’a son!

jetlag

10. Dude Where’s My Car?

Eğer bir seyahatten döndüğünüzde, yarım saat boyunca kızgın bir şekilde havalimanı otoparkında aracınızı aramak son yapmak istediğiniz şeyse Dude Where’s My Car tam sizlik. Ayrıca park yeri bulmanıza da yardımcı oluyor. Yabancısı olduğunuz, büyük bir otoparkta –adından da anlaşılacağı üzere- bu uygulama en büyük dostunuz olacak.

dude-wheres-my-car

11. Loungebuddy

Sizin kontrolünüz dahilinde gelişmeyen iptaller, gecikmeler, bağlantılı uçuşlara yetişememeler yüzünden havaalanında zaman geçirmek durumunda kaldığınızda; vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmek, dinlenmek, tazelenmek, verimli vakit geçirebilmek, kısacası daha iyi bir seyahat deneyimine sahip olabilmek için neler yapabileceğinizi size sunan harika bir uygulama Loungebuddy.

lounge-buddy

12. My TSA

“Havaalanı güvenliğinden blablabla geçirebilir miyim?” sorusundaki her türlü blablabla’yı sorabileceğiniz bir uygulama My TSA. Aynı zamanda b uygulamayla birlikte, el bagajınızda ne kadar sıvı bulundurabilirsiniz, ağırlığı max. ne kadar olabilir, check-ininizi nereden yaptırabilirsiniz, havaalanında bulunmanız gereken saat ne öğrenebiliyorsunuz.

my-tsa

13. Goldstar

Seyahatlerinizde komedi gösterileri, spor etkinlikleri, konserler, müzikaller gibi birçok etkinliğe katılmak istiyorsunuz ancak çoğu pahalı oluyor. Ama artık değil, Goldstar uygulaması sayesinde yarı fiyatına bilet bulmak işten bile değil.

goldstar

14. Yelp

Seyahatlerinizde ne yiyeyim, ne içeyim, nerede yiyeyim diye kafa patlatmaya son, sizin için Yelp hepsini düşünmüş.

yelp

15. Happy Cow

Vegan veya vejetaryenseniz yaşadığınız şehirde mutlaka birkaç alışık olduğunuz, uğrak noktanız vardır. Yurt dışı seyahatlerinizde de tercihlerinize uygun restoran bulmak en büyük korkunuz olabilir ancak artık değil. Happy Cow uygulaması, seyahatiniz boyunca bu konudaki en büyük yardımcınız olacak.

happy-cow

16. iTranslate

İngilizce artık bir dünya dili haline gelmiş olabilir ancak her yerde herkesin bildiğini de söyleyemeyiz ya da sizin soru soracağınız kişiler bilmiyor olabilir. En basitinden siz de sular seller gibi konuşamıyor olabilirsiniz. Ama artık dert etmeye gerek yok, çünkü iTranslate Türkçenin de olduğu 90 farklı dilden çeviri yapabilmenizi sağlıyor.

itranslate

17. LogMeIn

İşkolik olabilirsiniz ya da işiniz sizi böyle biri olmaya zorlayabilir ancak bu demek değil ki seyahatlerinizi laptopa bağlı bir şekilde oturarak geçireceksiniz. LogMeIn sayesinde bilgisayarınıza telefonunuzdan bağlanıp istediğiniz dosyaya erişebilirsiniz.

logmein

18.Wi-fi Finder

Gittiğimiz yerde otel odası dışında da wifi’ye sahip olmak hepimizin hayalidir. Neden pahalı mobil veri ücretleri ödemek isteyelim ki zaten? İşte Wifi-Finder sayesinde bu iş de çok kolay. Bu uygulama sayesinde etrafınızdaki wifi’ye sahip kamu alanlarını kolayca bulabilirsiniz.

wifi-finder

19. Currency Converter

Fiyatların TL’yle kıyaslamasını hemencecik yapabilmek, ne kadar harcadığınızı öğrenebilmek için muhteşem bir uygulama Currency Converter. Dünyadaki 160’tan fazla para için döviz değeri hesaplayabilirsiniz.

currency-converter

20. Roadtrippers

Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz noktayı yazdığınızda size yol boyunca ziyaret edebileceğiniz doğal güzellikleri, restoranları gösteren enfes bir uygulama. Bu uygulama sayesinde en plansız seyahatler bile çok kolay sizin için.

road-trippers

BONUS! – Türk Hava Yolları Wingo Uygulaması

wingo-app

Wingo, sizin yerinize tüm promosyonlu uçuşlarınızı takip eder, bulur ve duyurur. Türk Hava Yolları’nın tüm promosyonlu uçuşlarını. Wingo’dan duyacaksınız tüm bunları yaparken de sizi dünya üzerinde 200’den fazla noktaya, Türk Hava Yolları aracılığı ile taşıyacak.

 

Yukarıda saydığımız güzelim app’lerimize alternatif, onlara benzeyen diğer app’lerimizi de bir çırpıda söyleyelim istedik; Hopper, Track My Tour, City Papers, Untappd, TV Food Maps, Vayable, My Disney Experience, Fancy Tips, Panoramio, Postagram, Kayak, TripAdvisor, Project Noah, Sky Map, The Traveler özellikle yurt dışı seyahatine çıkmadan önce mutlaka göz atmanız gereken uygulamalardır.

Summary
Yazı
Gezginlerin Çok İşine Yarayacak 20 Mobil Uygulama
Açıklama
İnsan teknolojiyi en çok evinden uzaklaştığı zamanlarda bir nimet olarak görüyor. Neden? Çünkü hayatını kurtarıyor da ondan.
Yazar
Etiketler

“Gezginlerin İşine Yarayacak 20 Mobil Uygulama” için bir cevap

  1. Tuncay Demirkir diyor ki:

    Çok güzel uygulamalar,kaydedip yararlanmak faydalı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.