Bütçeniz ne olursa olsun alışveriş yapacak bir yer : Bahreyn
Bahreyn, gerek yer altı zenginlikleri gerekse lüks yaşantısıyla dikkat çeken Arap ülkelerinin arasında bir ada ülkesi olmasıyla göze çarpan bir ülkedir. Üç büyük adanın ve küçük adacıkların oluşturduğu Bahreyn’in sözlük anlamı “iki deniz arasında”dır. Batısında Suudi Arabistan, güneydoğusunda ise Katar bulunan bu ülke 1986 yılında yapılan köprü ile karasal olarak Suudi Arabistan’a bağlanmıştır.
Bahreyn’in en canlı ve önemli şehri başkent Manama’dır. Antik çağlardan itibaren insanlar için önemli bir konuma sahip olan ve yerleşimi olan ülkenin tarihine bu şehirde şahit olmak mümkündür. Geçmişinin yanında bugününe de önem veren ve gelişmeye devam eden ülkenin başkentine Türk Hava Yolları’nın, Pegasus Airlines’ın ve Gulfair’ın direkt uçuşları bulunmaktadır. Vizesiz olarak ziyaret edilebilecek olan Bahreyn’e 4 saatlik yolculuk sonrasında ulaşılabilir. Yaz aylarında oldukça sıcak olan ülkeyi ziyaret etmek için en ideal zaman aralığı ise sonbahar ve ilkbahar aylarıdır.
Müzeler, camiler, sergi alanları, doğal bahçeler başta olmak üzere görülmesi gereken birçok noktaya sahip Bahreyn’de modern mimariyle geçmişin izlerinin iç içe geçmiş olduğunu göreceksiniz. Alışveriş yapmak için de doğru bir ülke olduğunun altını çizelim. Bütçeniz ne olursa olsun alışveriş yapacak bir yer bulacağınız kesin olan ülkedeki kapalı çarşılarda geleneksel hediyelik eşyalar satın almanız mümkün.
Bol baharatlı bir mutfağa sahip olan Bahreyn, Orta Doğu Mutfağı’ndan çokça etkilenmiş bir ülke. Özellikle et sevenlerin bu ülke restoranlarını çok seveceğinden eminiz. “Orta Doğu Mutfağı pek benlik değil.” diyenlerdenseniz hiç telaşlanmayın. Özellikle başkent Manama’da dünya mutfağını sunan birçok restoran var; damak tadınıza uygun yeri bulmakta zorlanmayacaksınız.
Bahreyn Yaz Festivali, Arap Mücevher Sergisi gibi birçok organizasyona kucak açan ülke, hem gezip hem de etkinliklere dahil olmak isteyenler için de biçilmiş kaftan.
Arap ülkelerine giriş çıkış yapmak daha sonraları avrupaya giderken sorun olmasın? 🙂 Malum ortalık karışık.
Buna bakarsan Turk olmaniz yetiyor zaten!